Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Anita

Water, molens en bevers

Zuid-Holland

03-08 t/m 04-08-2024

Ga je van de zomer mee wandelen langs de molens van Kinderdijk en de waterrijke Biesbosch? Op het Floris V pad komen we langs UNESCO gebied en het grootste zoetwatergetijden gebied van Europa. We overnachten op een schiereiland in Nivonhuis De Kleine Rug (Dordrecht).

Tijdens dit weekend zien we twee bijzondere landschappen van Nederland en gaan we ‘s avonds bevers spotten in een bootje.

UNESCO – Molens van Kinderdijk

Zaterdag starten we direct bij de indrukwekkende molens van Kinderdijk. Dit werelderfgoed is een van de dertien UNESCO gebieden die Nederland rijk is. Al 700 jaar beschermen de dijken, gemalen en molens ons tegen het water. We lopen een deel van etappe 8 van Floris V pad over de Tiendweg en langs de Alblas met in de verte de kerktorens van Alblasserdam en het Alblasserbos tot aan het natuurvriendenhuis waar we samen koken en overnachten.

‘s Avonds bevers spotten!

Zaterdagavond zien we (hopelijk) de bevers aan het werk. De bever is de beroemdste inwoner van de Biesbosch. We varen 1.5 uur door de prachtige Hollandse Biesbosch met een gids. We gaan op zoek naar deze grote knaagdieren. We zoeken vraatsporen, burchten en glijbaantjes van de bever. Zullen we een bever spotten?

Waterrijke Biesbosch

Zondag is eveneens een waterrijke wandeling langs de rand van de Dordtse polders, de Nieuwe Merwede en de Biesbosch. De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijden gebied van Europa, en een van de 20 nationale parken die Nederland rijk is. We wandelen tussen vroegere biezen- en rietvelden door grienden, wilgenbos, riet en nat grasland naar de Dordtse Kil waar grote schepen passeren richting Rotterdam. Op de tongplaat zijn de zeearend en bevers regelmatige bezoekers. We volgen grotendeels etappe 9 van Floris V pad en eindigen bij bushalte de Kiltunnel in Dordrecht.

Slapen op een eiland

Natuurvriendenhuis “De Kleine Rug” ligt op een schiereiland aan de rand van de Hollandsche Biesbosch. De gerenoveerde voormalige boerderij is alleen per boot bereikbaar. De schipper zet ons over in een motorvlet.

Verzamelpunt

We verzamelen zaterdagochtend bij bushalte Molenkade in Kinderdijk. Het eindpunt zondagmiddag is bushalte de Kiltunnel in Dordrecht. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Zuid-Holland
Activiteit:
Wandeltrektocht met overnachting in natuurvriendenhuis, bever(vaar)tocht
Afstand:
Ca 19 km per dag
Reisdata:
Zaterdag 3 augustus t/m zondag 4 augustus 2024 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 21 juli 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
6-10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-ledenNiet-leden*
€80 (Vroegboekers t/m 5 mei 2024 €72)€95 (Vroegboekers t/m 5 mei 2024 €87)
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Salto weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in Natuurvriendenhuis; maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag ; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact