Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Anne-Marie

Bas

zz23 Kanowandelweekend Reggedal en Sallandse Heuvelrug

Overijssel

03-06 t/m 04-06-2023
De Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal ontdekken? Dan is dit zeker een mooie tocht! Met de kano verkennen we de meanderende natuurlijke loop van de Regge en de volgende dag wandelen we over het Pieterpad door het nationale park De Sallandse Heuvelrug. Ga je mee?

Twents Reggedal

Sinds enkele jaren is de Regge weer een meanderende beek, nadat generaties lang de rechte lijn van de beek makkelijk was voor schippers, maar voor overstromingen zorgde in de winter. Hier en daar is er nog een overblijfsel van deze rechte beek.

Sallandse Heuvelrug

Waar de ijstijd aan de ene kant een dal heeft ingesleten (waar de beek de Regge doorheen stroomt) is aan de andere kant de grond opgestuwd tot de stuwwallen van de Sallandse Heuvelrug. Door het nationaal park Sallandse Heuvelrug loopt een etappe van het Pieterpad over de verschillende ‘bergen’ in deze heuvelrug. Deze etappe gaan we volgen.

Kanotocht over de Regge

We beginnen onze tocht op het station van Rijssen, vandaar maken we een korte wandeling naar de kanoverhuurder. Daar stappen we met al onze bagage in de kano’s en ontdekken we de meanderende beek door het dal. Ervaring met kanoën is niet noodzakelijk. In zo’n vier uur kanoën we een stuk van de Regge af, waarbij we de kano’s twee keer langs een stuw moeten dragen. Onderweg zoeken we een mooi plekje om te lunchen. We varen een stukje door Nijverdal, maar grotendeels door landelijk gebied tussen weilanden en mooie uiterwaarden.

Overnachting op kleine boerencamping

Tegenover Landgoed Schuilenburg stappen we uit de kano’s en lopen we nog een klein stukje langs de Regge naar de kleine boerencamping waar we overnachten in onze eigen tentjes. We bereiden samen een lekkere maaltijd en genieten van de avond.

Wandeltocht over het Pieterpad

Zondagochtend pakken we na het ontbijt onze tentjes in, zonder al het eten van gisteren zijn onze rugtassen weer een stukje lichter. We wandelen via Landgoed Schuilenburg en langs de Regge naar nationaal park De Sallandse Heuvelrug. Daar volgen we het Pieterpad over de toppen van de heuvelrug, door de bossen en over de heide. Onze tocht eindigt bij station Holten, waar we misschien nog even een drankje nuttigen voor we weer op huis aan gaan.

Dit weekend wordt in samenwerking met Treq Kanoreizen georganiseerd. Boeken gaat via Treq, op dezelfde manier zoals je van Salto gewend bent.

Weekendcode: KW2302
Weekenddata: zaterdag 3 t/m zondag 4 juni 2023 (2 dagen)
Uiterlijke inschrijfdatum: zondag 21 mei 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Niveau: Kano ervaring is niet nodig voor dit weekend. We kanoën zaterdag zo’n 15 km, op zondag wandelen we ca. 20 km.
Deelnemers: 5 – 10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijzen:

NivonledenNiet-leden*
€69€79

* Je kan Nivonlid worden bij het boeken, het standaard lidmaatschap is €40 per jaar, 16 t/m 25 jarigen betalen €20.

Inclusief:
– Treq/Salto weekendbegeleiders en materiaal;
– Overnachting op een camping;
– Diner zaterdag t/m lunch zondag;
– Huur kano’s.
Exclusief:
– Persoonlijke uitrusting (incl. tent);
– Passende reisverzekering;
– Evt. lokaal vervoer;
– Lunch zaterdag;
– Drankjes en tussendoortjes;
– Lekkers voor ’s avonds.

Contact