Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Struinen door de Onlanden en bezoek Hortus

Groningen

30-08 t/m 01-09-2024

Een wandelweekend door het relatief nieuwe natuurgebied De Onlanden bij de stad Groningen, we overnachten twee nachten in een Finse blokhut aan een meertje, waar we zelf onze warme maaltijden bereiden. Ook een bezoek aan de Hortus in Haren staat op het programma.

Eind augustus gaan we wandelen in het hoge Noorden in het natuurgebied de Onlanden. Dit jonge natuurgebied heeft ruige hooilanden, moerasbos en volop ruimte voor overtollig water. Bij langdurige, hevige regenval zorgt dit gebied ervoor dat de stad-Groningers droge voeten houden.

Vrijdag 30 augustus verzamelen we in het Scandinavisch Dorp. Voor de liefhebbers is er gelegenheid om nog een duik te nemen in het Paterswoldemeer. De overnachtingslocatie ligt op 7 km afstand van het station Groningen.

We maken met de mensen die vroeg arriveren een goed gevulde maaltijdsoep. Rond 18.30 eten we gezamenlijk en er is tijd voor kennismaking, een spel spelen of tijd voor jezelf.

Zaterdag wandelen we een tocht van ca. 21 km door het open en relatief jonge natuurgebied, De Onlanden. We bezoeken een horeca, en een landgoedpark voordat we naar onze overnachtingslocatie terugkeren om samen de maaltijd te gaan koken.

Zondag maken we een tocht van ca. 10 km langs een deel van het Paterswoldemeer en bezoeken we de Hortus Botanicus in Haren. Dit is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Het terrein is ca. 20 hectare met verschillende tuinen waaronder een kruidentuin en een Chinese Mingtuin die als cadeau van de stad Sjanghai aan de stad en provincie Groningen is geschonken. Vervolgens nemen we vanaf station Haren de trein weer naar huis.

Verzamelpunt

Vrijdag verzamelen we ons in het Scandinavisch Dorp. De overnachtingslocatie ligt op 7 km afstand van het station Groningen. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

De overnachtingslocatie heeft alleen tweepersoonsbedden. Dat vraagt een beetje aanpassen. We hopen een indeling te maken waar iedereen zich vertrouwd mee voelt.

Praktische informatie

Provincie:
Groningen
Activiteit:
Wandelweekend met overnachtingen in Finse blokhut
Afstand:
zaterdag ca. 21 km en zondag ca. 10 km
Reisdata:
Vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september 2024 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 18 augustus 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-ledenNiet-leden*
€141 (vroegboekers t/m 14 april €126)€163 (vroegboekers t/m 14 april €149)
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Salto weekendbegeleiding en -materiaal; 2 overnachtingen in Finse blokhut; maaltijden diner vrijdag t/m lunch zondag; toegang Hortus.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact