Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Sietske

Johan

Salto Reizen Vrijwilligersdag

Gelderland

18-11 t/m 18-11-2023

Kom meedenken over de groei van Salto! Een gezellige dag om het succes te vieren, elkaar te ontmoeten en plannen te maken. De interesse in Salto groeit boven verwachting; we kunnen komend jaar alle hulp en mankracht gebruiken. Haak jij ook aan als vrijwilliger?

Er is een enorme interesse in de activiteiten van Salto Reizen. Salto doet iets unieks: de eenvoud en saamhorigheid van onze buiten-activiteiten zijn goud waard. Het afgelopen jaar waren de activiteiten doorgaans snel volgeboekt. Vanuit de social media haken ook veel mensen aan, met bij elkaar 550 volgers! Tijd dus om dit succes te vieren.

Om deze voortvarende kick-start van Salto verder te laten rollen hebben we jullie nodig: vrijwilligers! Want helaas is de capaciteit van de werkgroep (6 mensen) momenteel beperkt. Ben je een gepensioneerde Springer, een actieve Nivon vrijwilliger, of een deelnemer die een steentje bij wil dragen om Salto verder te ontwikkelen, dan ben je van harte uitgenodigd op de vrijwilligersdag!

Op 18 november organiseren we een gezellige dag, waarin elkaar ontmoeten centraal staat. We zetten samen de vervolg stappen door te brainstormen, gave plannen te bedenken, en taken te verdelen.

Wat kun je van de dag verwachten

Jullie zijn welkom vanaf tien uur ‘s ochtends in de Bosbeek. Na de inloop met koffie + thee volgt een passende intro. Vervolgens maken we op een speelse manier kennis, lunchen we met elkaar en gaan samen op pad voor een wandeling in het groen rond de Bosbeek.

Wanneer we weer terug zijn blikken we terug op de Salto-activiteiten van afgelopen jaar. We vragen om jullie input in een brainstorm, bespreken hoe Salto werkt en laten met een concreet voorbeeld zien hoe je van een goed idee een publiceerbaar weekend of reis maakt. Dit is speciaal voor onze beginnende vrijwilligers; zo zie je wat er allemaal kan bij Salto (en ook dat het niet ingewikkeld is :). Ook werpen we al een eerste blik op: ‘wat zou ik willen organiseren?’ / ‘met wie wil ik iets organiseren?’

In het begin van de avond eten we samen een eenvoudige maaltijd (boodschappen zijn al voorzien), want: voor-en-door, na de maaltijd is er ruimte voor een ontspannen napraat en/of borrel. In principe ronden we om acht uur ‘s avonds af.

Salto’s herkomst en toekomst

We willen Salto verder vormgeven en versterken door de juiste mankracht op de juiste taken in te zetten. Daarvoor willen we graag van elkaar weten welke kennis en ervaring ieder meebrengt. En welke ideeën er zijn over hoe we dit samen vorm kunnen geven.

Het is een uitdaging om een non-profit reisorganisatie met een ‘voor-en-door’-insteek goed op te zetten en verder te laten groeien. Afgelopen jaar is de basis voor de activiteiten gelegd: er is een voorlopige website, een inschrijfsysteem, een framewerk voor het maken van reisplannen en het beheren van de financiën.

Naast deze basis zijn we op zoek naar versterking, voor zowel het organiseren en begeleiden van activiteiten, als voor het soepel functioneren van Salto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van de nieuwsbrief, tekstjes maken en/of verbeteren voor op de website, het opzetten van een EHBO- en/of tochtenplan- cursus, of het coördineren van de weekend organisatie vanuit de werkgroep. Er zijn tal van mogelijkheden en mocht je een idee hebben waar jij zou kunnen helpen, deel dat zeker met ons op de vrijwilligersdag.

Begeleiden en organiseren van activiteiten

Bij Salto staat kennis, ervaring en gezelligheid hoog in het vaandel. Bij de trektochten in de bergen zijn daarnaast veiligheid en groepsdynamiek essentieel. Salto heeft vooralsnog geen opleiding waarin reisbegeleiders kunnen worden opgeleid, zoals sommigen van jullie wellicht kennen van Spring Reizen. Hierdoor ligt bij Salto de focus nu op ervaring onderling overdragen en elkaar en ieders kwaliteiten beter leren kennen en versterken.

Voor het begeleiden van onze activiteiten geldt: ben je nog nooit met Salto of Spring mee geweest? Ga dan zeker een keer met een weekend of reis mee om te ervaren hoe een Salto activiteit in elkaar zit, wat het ‘voor-en-door’-principe inhoudt en wat er van de begeleiders en deelnemers verwacht wordt.

Voor nieuwe begeleiders verloopt de eerste kennismaking met het begeleiden door middel van het mee organiseren en begeleiden van minimaal één weekend. Dit is een mooi beginpunt: samen met een ervaren begeleider ga je op pad, zo kun je goed ervaren wat er allemaal komt kijken bij een Salto activiteit en of dat het begeleiden van een Salto groep bij je past.

Wanneer dit bevalt en je voldoende (berg)wandelervaring hebt, kan je wellicht ook een lichte niveau 3 reis organiseren en begeleiden. Hier kun je dan uitgebreid kennis op doen rond het begeleiden van een reis. Belangrijk hierbij is dat een reis altijd wordt begeleid door twee mensen, waarvan minimaal één iemand een ervaren reisbegeleider is. Dit is een voorwaarde die het Nivon voorlopig stelt aan het organiseren van onze reizen, zodat kwaliteit en veiligheid worden gewaarborgd.

Inschrijf proces

Wil je graag bij de vrijwilligersdag aanwezig zijn, laat dat weten door aan te geven dat je interesse hebt via de onderstaande link. Dit is nog geen definitieve inschrijving, we houden nog even een slag om de arm ivm de gelimiteerde capaciteit voor de dag zelf. Je ontvangt na aanmelding een email dat je op de wachtlijst bent geplaatst (en dat de activiteit vol is, wat niet het geval is). Ongeveer half oktober horen jullie meer over wie er allemaal bij kan zijn.
Voor de dag vragen we een vergoeding van 8 euro pp, hiermee dekken we een deel van de kosten voor o.a. het eten en drinken op de dag zelf.

Laat bij je inschrijving in het opmerkingenveld meer details over je (Spring / Salto / Nivon) ervaring achter, dat geeft ons een breder beeld. Geef natuurlijk ook aan waaraan je zou willen of kunnen bijdragen bij Salto. Heb je meer vragen, neem gerust contact op via dit email adres

Verzamelpunt

We verzamelen vanaf 10:00 in de Bosbeek.

Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Vrijwilligersdag voor ontmoeten en plannen maken
Afstand:
5
Reisdata:
Zaterdag 18 november t/m zaterdag 18 november 2023 (1 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 5 november 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-20 + 3 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-ledenNiet-leden*
€8€8
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Salto weekendbegeleiding en -materiaal; koffie en thee bij ontvangst, lunch, en eenvoudig avondeten (soep met brood)
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; tussendoortjes; evt. lokaal openbaar vervoer

Contact