Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Marjette

Walter

Langlaufen in de Bedafse Bergen

Noord-Brabant

23-02 t/m 25-02-2024

We gaan langlaufen! Gewoon in Nederland krijgen we les op het zand van de Bedafse Bergen. Zondag maken we een mooie wandeling in de Maashorst en het Herperduin, een uniek oergebied met bossen en stuifduinen. Ga je mee naar buiten?

Dit februariweekend gaan we wintersporten in eigen land. Lekker duurzaam, een goede voorbereiding op de sneeuw en vooral heel erg leuk! Het weekend vol Brabantse gezelligheid begint op vrijdagavond in onze accommodatie in Uden. We overnachten in een hostel, in een authentieke Brabantse boerderij die stamt uit het begin van de 19e eeuw.

Langlaufles en een langlauftochtje

Zaterdag zijn we welkom bij Langlaufvereniging Bedaf. ‘s Ochtends krijgen we les van een instructeur op de borstelbaan. We kunnen veel oefenen en krijgen technische tips. Het weekend is daarom geschikt voor zowel onervaren langlaufers die het een keer willen proberen als enthousiastelingen die al vaker op de lange latten hebben gestaan. Na de lunch gaan we het zand op om een tochtje te maken. Door de heuvels van de Bedafse Bergen glijden we op onze ski’s door het landschap.

Maashorst en Herperduin

Zondag gaan we weer ´gewoon´ wandelen. We maken een prachtige tocht door de Maashorst en het Herperduin. Het is een afwisselende route, waarbij we zowel heidevelden, weiden als bossen aandoen. De grote grazers onderweg maken het een echt ´oergebied´. Aan het eind van dit lange weekend buiten nemen we de bus naar een treinstation.

Verzamelpunt

Vrijdagavond verzamelen we in onze accommodatie in Uden. Zondag wandelen we richting Koolwijk, waarvandaan je met de bus naar het treinstation in Oss kunt.

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Brabant
Activiteit:
Langlaufen (incl. instructie) en wandelen
Afstand:
zaterdag 6 km + langlaufen en zondag 22 km
Reisdata:
Vrijdag 23 februari t/m zondag 25 februari 2024 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 11 februari 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-ledenNiet-leden*
€166 (Vroegboekers tot 3 maanden voor vertrek €146)€181 (Vroegboekers tot 3 maanden voor vertrek €164)
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Salto weekendbegeleiding en -materiaal; 2 overnachtingen in hostel; langlaufclinic, gebruik langlaufmateriaal; diner vrijdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lokaal openbaar vervoer.

Contact