Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Marjette

Herfst in de Achterhoek

Gelderland

19-10 t/m 20-10-2024

Ga je mee de Achterhoek ontdekken in mooie herfstkleuren? We maken een wandeltrektocht door een zeer afwisselend stuk van de Achterhoek. Overnachten doen we in een authentiek Noors Jachthuis. Doordat we niet zelf hoeven te koken is onze rugzak lekker licht.

Rond Gorssel liggen verschillende landhuizen omgeven door bossen en landbouwgronden op de enken.

We verzamelen zaterdag in Gorssel, vanwaar we door het boerenland via het dorpje Eefde naar de Gorsselse Heide lopen, een mooi nat heidegebied. Bijzonder is dat inwoners zelf het herstel en beheer van de heide organiseren.

We overnachten in een authentieke Noors jachthuis waarin een hostel gehuisvest is. ’s Avonds schuiven we hier aan bij het dinerbuffet en kunnen we nagenieten van de eerste dag met een drankje aan de bar of bij het haardvuur in de knusse woonkamer. De volgende ochtend vertrekken we na het ontbijt weer voor een mooie route door het typische Achterhoekse coulisselandschap, met een fraai uitzicht op oude en nieuwe boerderijen.

Alvorens we bij het eindpunt komen, lopen we over het landgoed van Huis ’t Joppe. Een landgoed met een parkbos en kleine stukjes naald- en loofbos, maar ook met weilanden en akkers, waarop een aantal fraaie alleenstaande bomen staan. We hebben prachtig zicht op het 17e-eeuwse landhuis.

Verzamelpunt

We verzamelen bij bushalte Kerkhof in Gorssel. Het weekend eindigt bij bushalte Pessink in Epse. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Wandeltrektocht met overnachting in hostel
Afstand:
ca. 17-20 km per dag
Reisdata:
Zaterdag 19 oktober t/m zondag 20 oktober 2024 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 6 oktober 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-ledenNiet-leden*
€113 (vroegboekers t/m 21 juli €102)€128 (vroegboekers t/m 21 juli €117)
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Salto weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in StayOkay Gorssel in meerpersoonskamers; maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact