Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Johan

Jeroen

Beemden, bossen en bieren

Noord-Brabant

15-04 t/m 16-04-2023

Dit voorjaarsweekend wandelen we misschien wel door één van Nederlands mooiste natuurgebieden: de Kampina. Een gebied dat bekend staat om haar natte heide met vennen, geurende gagelstruwelen, beemden, loofbossen en blauwgraslanden! Om het weekend goed af te sluiten brengen we tot slot een bezoek aan een brouwerij.

Vanaf Station Boxtel wandelen voor een groot deel over onverharde paden. Wanneer we rond het middaguur een mooie plek hebben gevonden zullen we hier stoppen voor de (zelf meegebrachte) lunch. Vervolgens wandelen we langs vele vennen door naar het Natuurvriendenhuis Morgenrood. Aangekomen bij het natuurvriendenhuis zullen we na de mooie wandeling eerst een beetje bijkomen, om vervolgens gezamenlijk onze diner te bereiden!

De rest van de avond kunnen we invullen met een korte wandeling, wat spelletjes of gewoon lekker na kletsen over de dag. De begeleiders zullen voor het weekend peilen of er interesse is voor het houden van een proeverij waarbij iedere deelnemer zelf 1 of 2 bijzondere biertjes van thuis meeneemt, om de andere deelnemers deze te laten proeven!

Na het gezamenlijke ontbijt op de vroege zondagochtend, en nadat iedereen weer de tas heeft ingepakt, wandelen we verder over de Kampina. Dit keer is de route meer bebost. Na een wandeling van ongeveer 12 km komen we rond lunchtijd aan bij de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. In deze Abdij wordt Nederlands bekendste Trappistenbier gebrouwen. Nadat we hier genoten hebben van de lunch krijgen we eerst uitleg waarom een Trappist zo bijzonder is en vervolgens een rondleiding door de brouwerij. Deze rondleiding wordt uiteraard afgesloten met een glaasje.

Het weekend komt nu helaas bijna tot een einde. Eerst moeten we de keuze maken of we terug wandelen naar het treinstation in Tilburg, of dat we de bus pakken welke voor de abdij stopt, maar niet nadat we nog een extra glaasje hebben besteld!

Op zaterdag wandelen we ongeveer 18 km, hierbij is het onderweg mogelijk is om er een extra lusje bij aan te knopen. De wandeling op zondag is korter, ongeveer 12 km. Dit om voldoende tijd voor de lunch bij de abdij te hebben. Eventueel kunnen we na de rondleiding terug wandelen naar station Tilburg. Dit is zo’n 5 km.

Verzamelpunt

We verzamelen zaterdagochtend op tijd op station Boxtel. Reken op ongeveer 10 uur. De wandeling ronden we zondag aan eind van de middag af, door te wandelen, of de bus te pakken naar Station Tilburg.

Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Brabant
Activiteit:
Wandeltocht langs Nivon huis in Brabant
Afstand:
18 km en 17 km
Reisdata:
Zaterdag 15 april t/m zondag 16 april 2023 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zaterdag 1 april 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-ledenNiet-leden*
€99 vroegboek tm 15 jan 2023, daarna €110€114 vroegboek tm 15 jan 2023, daarna €125
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Salto weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in Nivon Natuurvriendenhuis; bezoek aan brouwerij; maaltijden diner zaterdag t/m lunch (bij brouwerij, exclusief drank) zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; beddengoed; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact