Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

Moselsteig

Duitsland

01-11 t/m 05-11-2023

Ga je mee met vier etappes van de Moselsteig, één van Duitslands mooiste wandeltochten? We wandelen door historische stadjes; klimmen tussen herfstkleurige wijnvelden, hebben uitzicht op een meanderende Moezel, overnachten in sfeervolle hotelletjes en proeven natuurlijk de lokale wijn!

Het moezelgebied

Het Moezelgebied is een van Duitslands oudste wijngebieden. Het is bekend om de elegante Riesling wijn, de Spatburgunder. Naast lekkere wijn is het landschap zeker de moeite waard. De Moezelvallei bestaat uit een kronkelende rivier en is bedekt met wijngaarden, bossen en idyllische historische stadjes.

Wij lopen de etappes met de mooiste uitzichten van de hele Moselsteig route. Je kunt uitzichten verwachten over de karakteristieke en bekende meanderende bochten. Onderweg pauzeren we  natuurlijk op de idyllische plekjes.

Naast het wandelen is er op een van de avonden een diner met wijnproeverij gepland, zodat we gezamenlijk van de lokale wijn en de lokale gerechten kunnen genieten. Op twee van de avonden gaan we uit eten, gezamenlijk maken we de keuze welke restaurantjes dat worden.

De route

We reizen gezamenlijk vanaf station Arnhem met de trein naar het historische Cochem. Hier overnachten we, zodat we de volgende dag op tijd kunnen vertrekken voor de eerste wandeldag, voorafgegaan aan een treinrit naar Zell. De eerste wandeldag bevat direct al een mooie dosis hoogtemeters. Achter omkijkend zien we mooie panorama’s van Zell, terwijl voor ons uitgestrekte bossen en wijngaarden liggen.

Na een stevige dag wandelen, overnachten we in Neef. Hier overnachten we ook de volgende dag, waardoor we de 3e dag met lichte rugzakken op pad kunnen, wat helpt bij deze pittige dag. De Moselsteig leid hier naar de steilste wijngaarden van Europa. Na een kronkelige beklimming bereiken we een punt welk de mooiste uitzichten van de hele Moselsteig heeft. Aan het einde van deze dagtocht keren we met het OV terug naar Neef om te overnachten.

De één na laatste dag wordt een pittge etappe. We starten deze dag met het OV, en gaan terug naar waar we gisteren gestopt zijn. De etappe leidt dwars door wijngaarden, met afwisselende vergezichten op het Moezeldal. Onderweg genieten we ook van wat beschutting in het bos, komen we geheid langs historische gebouwen, en het kleine Moezeldorp Beilstein, wat bekend staat als het “Doornroosje van de Moezel”, dankzij de kleine steegjes en vakwerk huisjes!

Het laatste stukje van de laatste dag van de reis leidt ons onder de verticale rotswand van de Brauselay door, en zien we ons het eindpunt Cochem liggen, samen met de 100 m boven de stad gelegen Reichsburg. Vanaf Cochem pakken we in de middag de trein terug naar Arnhem.

Cultuur, overnachtingen & maaltijden

We overnachten in de historische plaatsjes in gezellige accomodaties. De plaatjes hebben hun eigen sfeer en liggen steevast aan de Moezel. In Ediger-Eller vind je typische vakwerkhuizen en een complete stadsmuur. Beilstein is sprookjesachtig en bevat oude kloostertrappen. De regio heeft ook haar eigen gerechten en drankjes, zoals bijvoorbeeld Weinbergpfirsisch, Weingräwes und Schoales. De 2 avonden dat we uit eten gaan, kunnen we hier vast van genieten!

Praktische informatie

Land:
Duitsland
Activiteit:
Wandeltrektocht langs hotels/jeugdherberg
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Woensdag 1 november t/m zondag 5 november 2023 (5 dagen)
Inschrijven t/m:
Woensdag 20 september 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-ledenNiet-leden**
10% korting*nvtnvt
Normaal€421€481
* Op deze reis is geen korting van toepassing.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Salto reisbegeleiding en -materiaal; overnachtingen in hotels; reis vanaf Arnhem; lokaal vervoer; ontbijt in alle accommodaties, 2x diner, 1x wijnproeverij
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; lunches, 2x diner; drankjes; reis in Nederland van en naar station Arnhem.
Jij:
Je hebt wandelervaring en een goede conditie. Je kunt 1000 hoogtemeters en 20 km op een dag lopen en hebt geen last van hoogtevrees. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
NTB

Contact