Over Salto

Als werkgroep van het Nivon organiseert Salto reizen en weekenden voor enthousiaste buitensporters. Salto richt zich op de doelgroep 40 t/m 55 jaar. We zijn allemaal vrijwilligers en ook onze leeftijd valt (meestal) binnen deze groep.

Salto Reizen is in 2021 opgericht door vrijwilligers van Spring Reizen (25-40 jarigen). ‘Salto’ is Italiaans voor ‘Spring’, en sluit daarbij ook mooi aan bij Jump dat zomerkampen organiseert voor kinderen.

Wandelreisorganisatie

Salto Reizen is een reisorganisatie zonder winstoogmerk (non-profit) die actieve, sociale en gelijkgestemde leeftijdsgenoten bij elkaar brengt door het organiseren van avontuurlijke wandelreizen, wandelweekenden en aanverwante buitensportactiviteiten. Iedere reis vindt slechts éénmaal plaats en is daarmee uniek. Salto richt zich op de doelgroep 40 t/m 55 jaar.

Vrijwilligersorganisatie

Salto is een organisatie van vrijwilligers van 40 t/m 55 jaar. Iedere reis wordt voorbereid en uitgevoerd door in ieder geval één ervaren reisbegeleider. Samen zijn de vrijwilligers verantwoordelijk voor de ontwikkelingen binnen Salto.

Nivon natuurvriendenOnderdeel van Nivon Natuurvrienden

Salto is een onderdeel van de vereniging Nivon Natuurvrienden. De uitgangspunten van de Nivon reizen zijn ook uitgangspunten van Salto. Het zijn groepsreizen met aandacht voor de sociale en avontuurlijke aspecten. De deelnemers leveren een actieve bijdrage aan het slagen van de reis; de reisbegeleiders zijn geen reisleiders. Salto organiseert haar activiteiten op een duurzame manier. Hierbij kiezen we voor het genieten van eenvoud.

Nivon activiteiten

Bij het Nivon wordt er met en voor elkaar gewerkt aan een eerlijke en groene samenleving. Het Nivon heeft natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen. Ze organiseren allerlei reizen en activiteiten, waarbij iedereen welkom is. Daarnaast onderhouden ze lange afstandwandelpaden en streekpaden. Voor de leeftijdsgroep 25-40 jaar organiseert Spring Reizen verschillende wandelreizen en weekenden. TREQ Kanoreizen organiseert reizen en weekenden voor verschillende leeftijdsgroepen, ook 40-55 jarigen kunnen er terecht voor een mooie kanoreis.

Leden voordeel

Als Nivon-lid krijg je korting op alle activiteiten en overnachtingen in natuurvriendenhuizen, ook internationaal. Verder krijg je korting op de Nivon wandelgidsen. Elk kwartaal ontvang je op papier of via e-mail de Toorts, het Nivon magazine. Bij buitensportzaak Carl Denig krijg je 10% korting. Op maaltijden krijg je bij Globetrotter Buitensportvoeding 10% korting en 15% op losse ingrediënten, als je voor €25 of meer bestelt.

De normale lidmaatschapsprijzen bedragen €40 per jaar (2021), kijk op de Nivon website voor een compleet overzicht.